Johann Wolfgang von Goethe, literat german: “Licht, mehr Licht”, adica “Lumina, mai multa lumina”.
Albert Einstein, autorul celebrei teorii a relativitatii, a murit la un spital din Princeton, New Jersey. Cu cateva clipe mai devreme, chemase o asistenta ca sa-i comunice ceva foarte important. Din pacate, bolnavul a vorbit in limba germana, pe care asistenta n-o stia. Nici astazi nu se stie ce a vrut sa spuna marele savant, in ultimele sale clipe.
Lordul Byron, poet romantic englez: “Acum, voi adormi putin. Noapte buna”.
Alexander Graham Bell, inventatorul telefonului: “Ah, ce putin am facut si cat de mult mi-a mai ramas sa mai fac!”.
Charle Chaplin, cand preotul i-a rostiti ritual “In curand sufletul tau va fi in mainile Domnului”, i-a raspuns inca lucid: “De ce nu? In fond, ii apartine”.
Winston Churchill, fost prim-minisru al Marii Britanii, conducator in al Doilea Razboi Mondial: “Nu va inchipuiti ce plictisitor e sa mori”.
Thomas Edison, mare inventator de la care avem becul electric cu incandescenta, fonograful si multe altele: “Cred ca dincolo e mai frumos”.
Mata Hari (catre avocat, venit sa o asiste la executie): “Si nu fii asa posomorat, maestre. Nu e rolul condamnatului sa-si inveseleasca aparatorul”.
Ludovic al XIV-lea, regele Frantei (cate multime): “De ce plangeti? Ati crezut ca sunt nemuritor?”.
Theodore Roosvelt (fost presedinte al SUA, catre majordomul sau): “James, stinge lumina, ca nu mai am nevoie de ea!”.
Joachim von Ribbentrop, fost ministru de Exerne in guvernul lui Hitler, judecat, condamnat si executat la Nurenberg: “Doresc pace in lume”.