Azi la prânz am făcut un experiment: în timp de 10 minute poți citi cca 7 pagini. Deci dacă îți rezervi 30 de minute pe zi poți citi 21 de pagini. 30 de minute dimineața și 30 de minute seara, o oră pe zi, înseamnă cca 40-45 de pagini. Adică o carte în 5 zile. 6 cărți pe lună. 72 de cărți pe an. 360 de cărți în 5 ani. 720 de cărți în 10 ani. O bibliotecă întreagă. Cu numai o oră de citit pe zi.
O mie de cărți înseamnă mii de povești, mii de idei, mii de principii. Mii de dialoguri, de întrebări și de răspunsuri. Și toate adunate numai într-o oră zilnic de citit.
O oră zilnic de citit și vei avea nu doar cunoștințe vaste într-unul sau mai multe domenii, dar vei deține un vocabular bogat, un creier fortificat, o experiență de viață uluitoare pentru cei din jur.
Banca new-yorkeză Morgen Stanley publica un studiu în 2013 făcut în 30 de țări: oamenii petreceau zilnic 141 minute pe telefon și cca 50 minute pe tabletă. Adică 190 minute pe zi. Adică 3 ore și 10 minute. Repet în 2013. 200 de minute de petrecut cu fleacuri… 200 de minute de citit ar fi 140 de pagini. Aproape o carte pe zi! Sau o carte jumătate la două zile! Adică undeva la 180-190 de cărți pe an!
Puțini dintre noi citesc câte 3-4 cărți pe săptămână. E greu. Dar măcar una se merită. Asta ar însemna măcar 20 pagini pe zi.
Groucho Max ne spune cum găsește televiziunea foarte educativă: „De fiecare dată când cineva deschide televizorul mă duc în altă cameră să citesc o carte!
Știai, cărțile îți sunt aripi.
Tu ai curaj să citești?
Nicolae.Geantă
Cărțile sunt ca oglinda. În ele vezi doar ce ai în interiorul tău!
Oamenii sperau ca măcar umbra apostolilor să treacă peste ei ca să fie vindecati.
Un proiector pe parbrizul camionului să citesc în mers…ar fi o soluție ?
Ar fi